Skip til hoved indholdet
    Hjem Vuggestuen Solstrålen Hverdagsliv

Hverdagsliv

Dagligdagen i Solstrålen har værdifulde rutiner, da forudsigelighed er med til at skabe tryghed for det lille barn.

Børnene er inddelt i to basisgrupper: "Bamse" og "Kylling". Under leg og aktiviteter opdeler vi os yderligere, så voksne sammen med en lille gruppe børn, kan etablere fokuserede og næreværende læringsmiljøer.  

 Morgen

06.30-07.15 Solstrålen åbner og der tilbydes morgenmad. Vi har fokus på at skabe en tryg og rolig stund for børnene om morgenen. Nogle kan have svært ved at sige farvel til mor/far og er kede af det. De har brug for trøst og nærhed, hvilket vi skaber rum for. 

Vi deler os op i små spisegrupper omkring kl.8.30 på stuerne og snakker om hvad dagen byder på imens vi spiser frugt og brød.  

Formiddag

Vi gør klar til formiddagens aktiviteter, der bliver skiftet bleer og de børn der har behov kommer på toilet. Under bleskift er der stort fokus på nærvær med smil, dialog og sang. 

Inden frokost holder vi samling på egne stuer, hvilket ofte har et tema som eksempelvis evnetyr, farver eller dyr. Herefter vasker vi hænder og sætter os til bordet, hvor børnene har faste pladser, med fast voksen tilknyttet. Vi spiser dejlig varieret middagsmad.

Herefter bliver børnene puttet til middagsluren. Vi tager hensyn til individuelle behov; nogle børn sover i egen barnevogn andre i krybbe og de kommende børnehavebørn på madras. Nogen har brug for at holde i hånd og andre en lille sang. Vi sidder hos børnene til de er faldet i søvn. 

Eftermiddag

Efterhånden som børnene vågner, får de eftermiddagsmad og leger. Der er aktiviteter både ude og inde alt efter vejret, børnenes ønsker og interesser. Nogle eftermiddage er der sang og musik eller leg i motorikrummet. Andre dage går vi på opdagelse på legepladsen, med spande hvor vi finder dyr eller kører på cykler og scootere. 

 

Dagtilbuddene i Aarup-området
Indre Ringvej 2
Aarup 5560

Telefon: 24 61 78 76
sytra@assens.dk

Nyttige links