Frokostordning
Maddannelse og måltidskultur
Måltidet i vuggestuen er en vigtig del af den daglige rutine, hvor der ikke kun er fokus på at blive mæt. Det er her barnet kan få øje på de andre børn ved bordet ved at efterligne, observere, grine og snakke. Barnet får mulighed for at sanse med både hænder og mund, der er tid og ro til at lære nye ord og lyde gennem dialog og øve finmotorik når kartoflen skal skæres over eller ærten skal samles op.
Der serveres hver dag sund og alsidig kost, med fokus på variation i både smag og kosistens. Der veksles mellem kold og varm mad og der er frugt og grønt til alle måltider.
Hvis der serveres noget barnet ikke bryder sig om er der altid et alternativ, så barnet går mæt og veltilpas fra bordet.
Maden er naturligvis tilpasset barnets udviklingsalder, dvs. hvis det nystartede barn endnu ikke er klar til fast føde, så imødekommes dette, ved alternativer som grød eller lignende.