Frokostordning - kost og sundhed.
I vores børnehuse og dagplejen serveres sund og ernæringsrigtig kost
Frokostordningen
I Dagtilbuddene i Aarup samarbejder vi i køkkenet om at lave sund og ernæringsrigtig mad til alle vores 4 afdelinger ( Fuglebakken, Drømmebakken , Vuggestuen og Specialbørnehaven).
Vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger om kostråd til måltider i daginstitutioner. Det betyder at vi
- vælger sæsonvarer, så vidt muligt
- bruger danske varer/økologiske
- tænker klimavenligt
- har fokus på relevante portionsstørrelser til børnene
- planterigt og varieret
Vi har opnået det statskontrollerede BRONZE mærke i økologi. Det betyder, at vi handler 30 til 60 % økologisk. Dermed er alle basisvarer økologiske, f.eks. mælk, mel, gryn og meget grønt. Vi sætter en ære i at begrænse MADSPILD. Både via portionsstørrelser, ved servering og ved at udnytte råvarer fuldt ud. Vi indsamler bioaffald som afhentes ugentligt.
Grundtanker i menu-planen
2 dage med varm mad, 1 dag med suppe og 2 rugbrøds /pålægsdage
Formiddagsmad: brød (rug-), frugt og grønt
Eftermiddagsmad: varierer mellem skemad, pizza, brød, rodfrugter mm – alle dage med grønt til.
Frokostordningen baserer sig på forskellige vejledninger:
Se Assens Kommunes vejledning her: 2024_Ramme-for-mad-og-måltider-i-dagtilbud_Assens-Kommune.pdf
Se vores lokale vejledning her: Kostpolitik Område Aarup 2017.pdf
Assens kommunes sundhedspolitik kan læses her: Assens kommune sundhedspolitik
Bevægelse og sundhed
Vi sørger også for, at børnene hver dag får rørt sig, og bliver udfordret motorisk i spændende legemiljøer.
Særlige hensyn
Der tages særlige hensyn i Specialbørnehaven Solsikken, med individuelle kosthensyn, ligesom vi i god tid før skolestart i nogle grupper øver børnene i at bruge madkasser.
Gå i dialog med køkkenet, hvis dit barn har udfordringer med allergener, som vi tilgodeser efter lægens anvisninger.
Vi tager hensyn så vidt muligt til kulturelle behov i kosten.